Oletko ostamassa kiinteistöä Espanjan Aurinkorannikolta

Ostoprosessi

Suunnitteletko kiinteistön ostamista Espanjasta? Hieno päätös!! Kun ostat kiinteistön täältä, on hyvä tietää muutamia asioita, kuten kauppahintaan lisättävät kulut – esimerkiksi verot ja muut maksut – jotka vaikuttavat kaupan loppusummaan. Kulut vaihtelevat riippuen siitä, ostatko uudiskohteen tai vanhemman kiinteistön.

Jos haluat päästä nauttimaan rennosta Välimeren elämäntyylistä ilman turhia huolia, tutustu ostoprosessiin jo ennakkoon:

Kun olet löytänyt kiinteistön, josta olet kiinnostunut, järjestämme sinulle henkilökohtaisen esittelyn. Jos kohde on mieleinen, laadimme (yhdessä?) kirjallisen tarjouksen kohteesta, jolla käynnistetään neuvottelu lopullisesta kauppahinnasta ostajan ja myyjän kesken.

QXN1bnRvZXNpdHRlbHk=

Seuraavaksi allekirjoitetaan varaussopimus. Sopimus on lain edellyttämällä tavalla sitova.

Sopimuksen allekirjoituksen yhteydessä maksetaan varausmaksu, joka on yleensä 6 000 euroa. Varausmaksun saatuaan myyjä ottaa kohteen pois markkinoilta sovituksi ajaksi, useimmiten 8-14 päiväksi.

VmFyYXVzc29waW11cw==

Espanjassa lakimies tai asiainhoitaja varmistaa kohteen myyntikelpoisuuden. Lakimiehesi ottaa yhteyttä myyjän vastaavaan tahoon ja tarkistaa, että kaikki luvat ja oikeudet ovat kunnossa myyntiä ajatellen. On tärkeää tarkistaa, että kohteessa ei ole mitään ostajalle siirtyviä rasitteita.

S29odGVlbiUyMHRhcmtpc3R1cw==

Kun kohteen laillisuus on tarkistettu, allekirjoitetaan esikauppasopimus. Tässä vaiheessa kauppasummasta maksetaan yleensä 10 %. Kohteesta riippuen summa voi olla myös enemmän.

RXNpa2F1cHBhc29waW11cw==

Ennen kuin saat avaimet uuteen kotiisi, lopulliset kaupat vahvistetaan notaarilla. Samalla maksetaan loput kauppasummasta.

TG9wdWxsaW5lbiUyMGthdXBwYXNvcGltdXM=

Kauppa vahvistetaan ja rekisteröidään maarekisteriin. Varmistathan, että tiedot kiinteistökaupasta menevät asianomaisille tahoille, kuten sähkö-, vesi- ja taloyhtiöön.

UmVraXN0ZXIlQzMlQjZpbnRp

Onneksi olkoon – nauti uudesta kodistasi ja elämästä Espanjassa! Jos sinulla on tarvetta remonttimiehille tai kaipaat apua Espanjaan asettautumisessa, olemme käytettävissäsi myös näissä asioissa.

Ota yhteyttä – olemme apunasi tarpeen tullen!

VXVzaSUyMGVsJUMzJUE0bSVDMyVBNCUyMEVzcGFuamFzc2E=